3 Ağustos 2009 Pazartesi

Lost Ham United Ep1; Unione Sportiva Cremonese

Bloğa yazılar yolladıkça kategorilerin ve dolayısı ile "etiket, "konu alanı" gibi çeşitliklerin ve kavramların dallanmaya/budaklanmaya başladığını görsek de "kaybolan" kulüplere bloğun bu konseptinde yer vermez isek çok ayıp olurdu. Nitekim böyle bir yazı serisi yapmaya çalışaım.

İtalya ligini 80'li yılların sonunda ve 90'lı yılların başında bir şekilde takip edenlerin U.S Cremoneseyi bilmemesi imkansız gibidir. Bilhassa başarılı oldukları 1990-93 yılları arasında inanılmaz bir çıkış yakalmış, "kız kardeşlere" 100.000'lik Cremona kentinden selam çakarak "Ligde biz de varız" demeyi başarmışlardı.

Hatta o dönem kadroda bulunan Enrico Chiesa,Guiseppe Favalli, Gianluca Vialli gibi oyuncuları milli takıma yollayıp ilerleyen sezonda "Kız kardeşlere" teker teker pazarlamışlardı. Sonrası malum, sağlam bir zemine bağlı olmayan bu 106 yıllık kulübü tekrardan Serie A'ya çıkarmak zor oldu.

Altyapısı olmayan ve gündelik başarıya endekslenmiş her futbol kulübü gibi onlarda hakkettiği/haketmediği yerdeler şu an. Ve daha önemlisi sadece 3 milyon Euro'ya alıcı bekliyorlar.

Bölümün gelecek yazısı Taksimspor olacak.

0 yorum: