26 Ağustos 2009 Çarşamba

Cenabet Adamlar Atlası Ep11

Geçenlerdeki duyuru üzerine ilginç mailler aldım. Bunlardan birisi de şu an Balıkesirde yaşayan Hamit Bey(Ağabey)'inki idi. Kendisi Trabzonspor tribünlerinde "Boyacı Hamit" lakabı ile anılıyormuş ama 6 senedir tribünlere şehirden uzak olduğu için katılamıyormuş. Trabzonspor hakkında yazabilir miyim? dedi. Bu tarz bir bloglama yapmadığım için nazikçe teklifini geri çevirdim ama kendisi Trabzonspor'da bir dönem oynayan Jarro-Marcio Moreira Jarro-(Fotoğrafta altta sağda) hakkında inanılmaz bir hikaye anlattı. Ben de sizlerle paylaşmayı uygun gördüm.

2001-2002 sezonunda Marco Aurelio ile birlikte Trabzon ekibine katılan Jarro şehre geldiğinde yabancı bir kültüre gelmenin etkisi ile uyum sorunu yaşar. Öyle ki ezan'ın ne olduğu hakkında en ufak bir fikri yoktur. Nitekim bir gün antreman çıkışında Hami'ye yönelerek "Bu adam neden hep aynı şarkıyı söylüyor?" diye sorar. Hami belki de çevirmenin çeviri hatasından kaynaklanan, belki de Jarro'nun soruyu kasıtlı sorduğunu sanıp oracıkta din ile alay geçiyor diye dövmeye çalışır. Jarro olayın ne olduğunu anlamaz koşarak tesislere saklanır ve o gün orada kalır. Ertesi gün sabah antremanına gitmeyen Jarro'nun tercümanını emniyet müdürlüğünden çağırırlar. Nitekim Jarro sabahtan gidip Hamiyi şikayet eder. Tercümanı'da dinleyen emniyet müdürü yaşanan olayın teyitini aldıktan tercüman'a dönüp aynen şunu söyler;

"Ben Hamiyi tanırım, öyle birşey yapmaz o"

Nitekim Jarro bu olaydan üç hafta sonra kulüpten apar topar toplanır ve Eduardo ile Türkiye'den kaçarlar. Çünkü Emniyet müdürüne göre Hami "Öyle birşey yapmaz" ama Jarro'nun bonservisi oynamadığı maçta(!) şike yaptığı ve dahası takım içinde huzursuzluk yarattığı gerekçesi ile feshedilir.

0 yorum: