22 Ağustos 2009 Cumartesi

Cenabet Adamlar Atlası Ep10

Tarihler 4 Temmuz 1999'u gösterirken Arjantin ve Kolombiya Paraguay'in ev sahipligi yaptığı Copa America grup mücadelesinde Feliciano Caceres Stadi'nda karşı karşıya gelmektedirler. Arjantin maçın favorisidir ancak Arjantinliler Partin Palermo'yu hesaba katmamışlardir. Maçın henüz 5. dakikası oynanırken kazanılan penaltıda topun gerisine geçen Palermo'nun sert vuruşu üst direğe çarpar ve sahayı terkeder.

Palermo takımını öne geçirme şansını değerlendirememiş, 5 dakika sonra ise Kolombiya kazandigi penaltiyi Cordoba ile gole cevirerek 1-0 one gecmistir. Dakikalar 76'yi gosterirken Kolombiya'nin 1 farkli üstünlüğü devam etmektedir. Arjantin bu dakikada bir penalti daha kazanır. Topun gerisindeki isim yine Palermo'dur. Palermo bu kez direğe iş bırakmaz ve topu doğrudan dışarı yollar. Arjantin beraberlik şansını da yine Palermo'nun ayağından değerlendirememiştir.

Kaçan bu penaltidan sonra Kolombiya 2 gol daha bulur ve skoru 3-0'a getirir. Maçta doksanıncı dakika oynanırken Palermo ceza sahasi içinde yerde kalır. Hakem bir kez daha penalti noktasini gösterir ki bu maçta verdiği 5. penalti kararıdır Paraguayli hakem Ubaldo Aquino'nun. Penalti atışı için topun gerisinde yine ayni isim vardir; “Martin Palermo”. Palermo bu penaltıda kaleyi tutturur ama bu kez de kaleci Calero gole izin vermez ve Palermo Arjantin'i şeref sayısından da eder kaçırdığı penaltı ile. 3 gün once Ekvator karşısınnda 2 gol atan ve göklere çıkarılan Palermo, bu kez bir anda dünyanın en kötü santraforu oluverir. Palermo'nun başina gelenler Türkiye'de yaşanmiş olsa idi, maçtan sonra arkadaşlarının kendisine yönelteceği ilk eleştiri, “Cenabet misin be arkadaş!” olurdu muhtemelen. Palermo golcülüğü ile olmasa da bir maçta gösterdiği 3 penalti kaçırma başarısı(!) ile adini ölümsüzleştirmeyi başarır.

İlgili olayın Videosu şu linkte.

Stereotyped from Enes Özbey

1 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

yanlış hatırlamyorsam bir sonraki maçta arjantin yine penaltı kazanmış ve arkadaşları bu sefer topu bu "cenabete" bırakmamışlardı ancak yanılmıyorsam ayala'da biz takım halde cenabetiz demiş idi.