10 Ağustos 2009 Pazartesi

Hall of Shame Ep6

Türk futbol tarihinin ilk yabancı futbolcusu Oscar Garo adlı Arjantinli bir oyuncudur ve İstanbul Adalet takımında hiç maç oynamamıştır oynamasına da, gayet ilginç bir hikayesi vardır.

Oscar Garo o dönem İstanbul Adalet takımının başkanı ve aynı zamanda sahibi olarak tanınan Sadri Bey (Soyadı kaynaklarda bulunmuyor) tarafından transfer edilmiştir. Ve o dönem hala yerel ligler oynandığı için futbolcunun ünü sadece İstanbul içerisinde kalmış, ancak transferin flaşlığı onun akşam gazetesinde traş köpüğü reklamında model olarak kullanılmasına neden olmuştur. Bu oyuncunun transferi hakkında bilinen tek şey Sadri Bey'in zeytin yağı işi için İtalyadaki bir-iki şirketden alacaklı olması ve bu borcuna karşın bu oyuncuyu transfer edildiği yönündedir. Garo transferinin o günkü kaynaklarda 30.000 lira yani bugünkü değeri ile yaklaşık 280.000 Tl olduğu kısmen bilinsede bizim bu bölümde ondan bahsetmemizin sebebi farklı.

Çünkü rivayete göre Oscar Garo, İstanbul Adalet ile hiçbir resmi maça çıkmadan Türkiyeden yanında uyuşturucu alarak (Türkiye o dönemin uyuşturucu köprüsüydü) ülkesine kaçtığı söylenmektedir.

2 yorum:

Protanopia dedi ki...

Hadise kaç senesinde gerçekleşiyor acaba?

S.B dedi ki...

1952'idi yanılmıyorsam karamurat.