8 Ekim 2009 Perşembe

Football Quotes #30

Başka bir yaşamda adım Odenkey olabilirdi. Fransız olmayabilirdim ama şimdi ben mavi formalıların kaptanı, kolumda kaptanlık bandı, kalbimin üzerinde bir horoz.. Sanki Gana’da değil de Nice’te doğmuşum gibi…” Marcel Desailly (Kaynak; "Kaptan" b.t:2003)

Fransa'da oynayan ve bir ikinci kimlik taşıyan futbolcular için ilham kaynağı olan futbolculardan Marcel Desailly, bir dönem bu kararından dolayı Gana'ya giriş yasağı yaşasa da, Fransa Dünya kupasını alınca kupayı ilk olarak turist vizesi alıp imitasyon dünya kupasını Gana'ya götürüp ne kadar içten bir adam olduğunu göstermişti. Aynı Gana vatandaşı Marcus Tresor Fransa'nın ilk siyahi kaptanı olduğu gibi kendi isteği ile Gana vatandaşlığından çıkmıştı.

Futbolculardan vefa beklemek garip bir duygu olsa da çoğu zaman futbolda vefa'nın ne işi var soruları ile muhatap olmak bile insanın canını sıkıyor. Bu sadece bir oyun, çünkü.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Farkli yazarlardan okudugum, Desailly'nin kitabina referans verilen kacinci yazidir bu..
Kitabin yeni basimlari yapilmiyor, piyasada bulamiyorum bir turlu.
Acaba sahaflarda filan var midir, bilir misiniz?

S.B dedi ki...

Bana bu soruyu bir hafta sonra mail yoluyla tekrardan sorabilir misin Barış? 10 gün sonra yollayabilirim sana. Ama unutma.