24 Ekim 2009 Cumartesi

İsyan

Futbol asla sadece futbol mudur, değil midir bilmiyorum, bu tartışmayı futbolu sevenlere bırakıyorum. Kendime de bir Fenerbahçe seven olarak teşhis koyma yetkisi veriyorum; "Fenerbahçe asla sadece Fenerbahçe değildir". İki gün üst üste mutlu olamayan, hiçbir işi bir türlü düzgün gitmeyen, en mutlu olması gereken anda başını ağrıtacak bir mesele bulan insanın kulüp olmuş, büyük bir vücutta hayat bulmuş halidir Fenerbahçe. Hep başı ağrır, bir yandan keyiflidir hep, diğer yandan kafasına takacak bir şeyi mutlaka vardır; adını duyunca gülümseyeni boldur, o gülümsemenin ardından da yaşattığı sıkıntıyı hatırlayanlar olur. Sağda, solda, aynaya baktığınızda gördüğünüz insanlar gibidir. İnsanın, hatta maddenin varoluşuyla çelişmez Fenerbahçe, asla ideal formunu bulmaz, düzensizlik içinde düzen bulmaya çalışır, ne zaman düzen bulduğunu düşünse başka bir düzensizlikte çırpınmaya başlar.

İnsan gibidir Fenerbahçe, düzensizliği içinde düzen ararken isyan eder. Sabah uyanırken isyan eden çalışan gibi, ödevi yetişmeyen öğrenci gibi, lafını dinletemeyen öğretmen gibi, hakkını alamayan işçi gibi isyan eder. İnsan gibidir Fenerbahçe, isyan etmeden yaşayamaz. Pes etmez, "dibe vurdu bu sefer" derler daha dik çıkar karşınıza; "bak işte en istediği şey oldu, hep orada kalacak derler" yerini beğenmez, atlar buhrana. İsyan edecek çok şey bulur, en çok da bir gün vardır, o gün haykırır; nefesini tutar, o günün gelmesini bekler, isyanını haykırır Fenerbahçe.

Galatasaray maçları büyük isyan günüdür Fenerbahçe'de. Taraftarı, oyuncusu, kenarda duranı, dışarıda kalanı, evinde oturanı haykırır o gün içinde ne varsa.

Galatasaray maçları Fenerbahçelinin isyanıdır
Hafta içi yenilen farka isyandır bazen
Bazen "üst üste gelen puan kayıpları"na
Bazen kovulan teknik direktöre
Bazen yeni gelene...
Maçtan önce "kale yerine pota koyalım" diyenlere isyandır bazen
Bazen ilk yarıda yenilen 3 gole...
Tribüne yapılan harekete isyandır bazen
Bazen hiç durmadan eleştiren basına
Küfürlü bir pankarta isyandır bazen
Bazen atılan tonla suya
Bazen kaçırılan oyuncuya...
Arada taraftarın isyanıdır, deplasmanda haykırır
Arada futbolcunun isyanıdır, şeytanlaşır 4 tane gol attırır
Arada teknik adamın isyanıdır, kazanır takımda kalır
Arada başkanın isyanıdır, yener kredi kazanır.

Galatasaray maçları Fenerbahçe'nin isyanıdır. İsyansız yaşayamaz Fenerbahçe, insan gibidir; küçük, büyük dinlemez isyan eder durur. İsyan günü yaklaşınca da içi kıpır kıpır olur, heyecandan duramaz, uyku uyuyamaz, büyük isyanını düşünür, iş yapamaz... İsyanlarda ikilik olmaz, bilir. Küsleri barışır, kavgalıları uzlaşır, herkes sımsıkı, omuz omuza durur. Çok gürültü çıkarır Fenerbahçe.

Stereotyped From Pvh

0 yorum: