12 Ekim 2009 Pazartesi

Cenabet Adamlar Atlası Ep14

Cenabet Adamlar Atlası oluşturulmaya devam ediyor. Bu bölümün konuğu ise Derek Dooley.

1929 doğumlu İngiliz forvet Derek Dooley'i ve maharetlerini görsel olarak anlatma şansımız yok ne yazık ki. Ancak yine de onun futbol literatürüne girmesinin sebebi "Oyuncu sigortalama" konusunda geçse de kendisinin sahalarda müthiş bir istatistiğinin bulunduğunu biliyoruz; 66 maçta 73 gol.

Ancak ne var ki, Dooley maç sırasında tendon zorlaması sebebi ile hastaneye yatırılır. Doktorlar sol bacağındaki tendonların aşırı esneyip zorlandığı gerekçesi ile ayağını alçıya alırlar. Günümüzdeki tendon rahatsızlıklarında alçı tedavisi va mıdır bilemiyorum, yorumlarda tıbbi bilgisi olan okuyuculara ihtiyacımız va nitekim. Ancak yine de ayağı bırakın çatlamayı, kırılmamış Derek Dooley 2 hafta boyunca alçıda ayağını bekletip alçıyı çıkartmak için yine hastaneye gider.

Ayağındaki alçıyı çıkartma esnasında hemşirenin yüzüğü Dooley'in diz kapağında çok küçük bir kanamaya sebep olur. Ancak bu küçük kanama Dooley'in futbol hayatının bitmesine sebep olur. Çünkü o yara hastanede enfeksiyon kaparak, bir ayda futbola döner denilen futbolcunun ayağına mal olur ve Dooley diz kapağından aşağısını aldırmak zorunda kalır.

Bu olaydan sonra kulübe oyuncu sigortası ve hastaneye tazminat davası açan Dooley'in istekleri mahkemede iş kazası olarak geçer. Ve oyuncu sigortası mantıksız(!) olara görülür.

1 yorum:

turhanatakan dedi ki...

yaklaşık 7 sene önce sağ ayak bileğimde yırtık olduğundan dolayı ayağım alçıya alınmıştı ama tendonlarla ilgili sorunlarda durum nedir yine de net bir cevap veremeyeceğim.

dilerim cevap verecek bir sakatlık da yaşamam.