1 Ekim 2009 Perşembe

Cenabet Adamlar Atlası Ep13

Anderlecht oyuncusu Walter Basseggio 2004 yılında oynanan Anderlecht - Luvierre maçında önüne gelen topu sert bir şekilde kaleye vurduğunda gol oluyor. Ve Anderlecht beraberliği buluyor. Maçta Anderlecht bir gol daha bulup maçı 2-1 önde bitiriyor.

Haftanın en güzel golü seçilen bu gol üç gün sonra Basseggio ve dolayısı ile Anderlecht'in başını ağrıtıyor. Çünkü Luvierre yöneticileri çeşitli açılardan yavaşlatılarak izledikleri gol poziyonunda topun patlayarak ilerlediğini savunuyor.

Kullanılan futbol topunun poziyondaki fiziksel şartlarda patlamasının imkansız olduğunu savunan Puma yöneticileri olayın göz yanılgısı olduğunu savunup Puma'nın bir çeşit karalama kampanyasına tutulduğunu savunur. Ama asıl olay karardan bir gün önce açığa çıkar.

Walter Basseggio maçtan iki hafta önce doğan çocuğunun ismini ayakkabısına diktirirken düğüm yerlerinde kullanılan çuvaldızı tipi kroş tarzı ip, poziyonda topun ayağa değdiğinde temas yeri olmuş ve patlamasına sebep olmuştur. Federasyon maçın tekrar oynanacağını bildirir.

Ve maçın tekrarı bilin bakalım ne olur?

3 yorum:

aea dedi ki...

Kendi kalesine 1 gol atıp 1 penaltı yaptırıp bunun üstüne de kırmızı kart görerek oyun dışı kalmıştır belki de :D

fıRo dedi ki...

2 gol atıp 1'de asisst mi yapmıştır?

Adsız dedi ki...

merak ettim doğrusu internetten ne oldu diye kaynaklar farklı yazıyor. Sanırım en son tekrar kararı çıkmış ama uygulandığına dair de bir bilgi bulamadım. Merak da ettim doğrusu. Aydınlatırsanız sevinirim :D