7 Ekim 2009 Çarşamba

Bad and Ugly Ep10

Serinin yeni konuğu Norman Hunter. Size, sadece "Antreman sırasında kendisine futbol tabiri ile kötü dalan Ray McHale'i iki yerinden çatlamış ayağı ile göl kenarına kadar kovalayan bir adamdır Norman Hunter" desem ve bu yazıyı sonlandırsam, sanırım tezahürünüzde bu kişiyi bulabilirsiniz.

Ama "Bite yer Legs" lakaplı Norman Hunter'ın vukuat listesi epey bir uzun olduğu için bu yazıyı sonlandırmak biraz anlamsız olur. Siz de deneyebilirsiniz, Google'da "Norman Hunter" ile "Norman Hunter ve sakatlamak" fiilerini aratırsanız hangisinin sayısının baskın çıktığını görüp çeşitli interaktif ortamlarda bulunan görselleri izleyerek bana hak verebilirsiniz.

Norman Hunter, dönemin "kötü çocukları" olan Leeds United'da oynarken as takım ile yapılan hazırlık maçında kendi mevkidaşını bilinçli bir şekilde sakatlayarak as takıma yükselmiştir(Kaynak: Whos Who Of). Bu bilinçteki birinin Leeds United efsanesi olmasını yadırgamak bize düşmez ama Leeds forumlarında kendisi hakkında maçlardan sonra stad'dan Alman kurdu ile ayrıldığı şeklindeki bir olay şehir efsanesi olmuş durumda.

Zira Gazza'nın hakemin kartını saklayarak maçın sonlarına doğru hakeme sarı kart göstermesine benzer bir durumu Norman Hunter'da yaşatmıştır, biraz farkla. Çünkü Hunter maçtan sonra kendisine o maça çıkana kadar 6 maç ceza vermiş Football Association'a tepki vermek için kendisiyle önceden getirdiği ve çorabına sakladığı kırmızı kartı hakeme göstermiştir.

6 maçlık cezanın sebebi ise kendisi ile maç sırasında "Taç atışı" kavgası yapan Arsenalli Frank McLintock'a kafa atmasıydı.

Daha fazla yazmanın bir mânası yok.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

@sb

yukarıda o sarıldığı sağdaki fotofraftaki keny dalglish mi?

S.B dedi ki...

Hayır, Ulubatlı Keegan :)