14 Ekim 2009 Çarşamba

133

Futbol kulüplerinin başına olaylar, felaketler gelmiştir de, ciddi ölümler ve talihsizlikler dışında C.F Monterrey kulübünün başına gelenler gerçekten "kadersizlik". Muhakkak ki Torino ve Manchaster United'ın başına gelen uçak kazaları tarihte en çok konuşulan ve unutulmaya çalışılan bir olay olsa da, Meksika gibi futbolun ününü yurt dışına bir türlü satamamış bir ülkenin futbol kulüplerinin başına olaylar, hadiseler gelmiştir ve pek duymamışızdır. Nitekim Monterrey kulübünün başına gelen olay gibi.

Şahsen bu olayı bile herhangi bir yerde okumamış olmamama rağmen Monterrey kulübünün 1945-46 sezonunda yediği tam 133 golün (maç başına 4.4) nasıl başarıldığına göz gezdiriyorken nihai sonuca vardım.

Çünkü Monterrey kulübü 15 Eylül 1945 günü Guadalajara'ya Oro takımı ile maç yapmaya giderken bir benzin istasyonunda durur. Benzin istasyonunda çalışan dikkatsiz biri sigarasını söndürmeden yere atınca istasyon ve otobüs birden alev alır. Oyuncular çıkan bu alevden kendini kurtarmaya çalışırken istasyonun da alev alması sonucu 3 Monterrey kulübü oyuncusu yanarak ölür, 7 oyuncu ise çok ciddi şekilde yaralanır. Bir daha da futbol oynayamazlar.

Nitekim bu olaydan sonra Meksika liglerindeki tüm takımlar büyük bir vefa örneği göstererek kendi belirlerdikleri oyuncuları Monterrey'e iki senelik kiralama teklifi yollarlar. Monterrey bunu kabul etmez ve o sezon tam 133 gol yerler.

2 yorum:

yorgunforvet dedi ki...

diğer takımlar oyuncu gönderecek kadar duygusal yaklaşabilmişler de olaya anlamadığım niye gelen geçen 5 atmış yaw, nolur at 2-3 bırak madem öyle ...

S.B dedi ki...

@romatizmalı forvet Bana da çok çelişkili geldi ilk başta, yayınlamayacaktım hatta yazıyı. Ancak bir-iki yerde daha görünce gerçek olduğu kanaatına vardım. Misal;

http://www.bigsoccer.com/forum/archive/index.php/t-400881.html