28 Temmuz 2009 Salı

Hall of Shame Ep5

Bölümün yeni konuğu Wayne Routledge. Gönül isterki sizlere önceki dönemlerdeki transfer hataları ve hikayeleri anlatayım. Ancak açıklanamayan yahut halihazırda var olmayan bonservis ücretleri sayesinde yapamıyorum. Örneğin, Wliiam Dixie'nin bonservis ücreti bir yerde 20 ayakkabı iken bir yerde babasına 15 dönüm arazi verildiği. Kariyerinde de bazı hatalar mevcut olmadığı için bu bölümde güncel, daha doğrusu 8-10 senelik mazilerden faydalanacağız. Konuya dönelim.

2001 yılında Arsene Wenger oyuncu izleme heyetini Routledge'ı izlemek için yolladığında, heyet müthiş bir raporla dönüyor. Raporda deniyor ki; "Bu çocuk gerek hızı ile gerek bitiriciliği ile Ljunberg'den-4 ay sakat- boşalacak bölgeye ilaç gibi gelir." Wenger ise lig bitiminde kendisine gelen kasetleri izlediğinde Newbury'den iki oyuncu ve pilot kulüpten bir -Southampton- oyuncu alıyor. Bunların arasında Walcott da var.


O dönem Arsenal'in Fransadaki oyuncu izleme komitesi başkanı olan Damien Comoli Tottenham'a oyuncu koçu olduğunda Glenn Hoddle'a gidip Theo Walcott'dan vazgeçmesini, çünkü oyuncunun yaş ve fiziki olarak çok yetersiz olduğunu belirterek "Arsenal'in ısrarla istediği bir oyuncu var. Onu size de öneriyorum" diyor. Glenn Hoddle gidip Routledge'i izliyor.

Ancak Arsenal hızlı davranıyor ve Walcott'un da aralarında bulunduğu toplam dört oyuncuyu bonservisi ile verip Routledge'ı istediklerine dair bir paket hazırlıyorlar. Ancak bu oyuncuların yaşları ve okul masrafları yüklü olduğu için Crystal Palace bu teklifi kabul etmiyor.
Newcastle ile birlikte son dönemlerde İngilterenin oyuncu öğütme merkezi olan Tottenham kulübü 4.5 milyon pound+ 2 genç oyuncu kiralama şartıyla Routledge'ın bonserivisini alıyor.

Routledge Tottenhamdaki 4 senelik kariyerinde yaşı 20'yi geçmesine rağmen hep genç oyuncu muamelesi görüyor ve toplamda beş teknik direktör görüyor. Dahası, 4 senelik Tottenham kariyerinde 3 hazırlık 1'i F.A Cup maçı olmak üzere sadece dört maçta oynuyor. Sonrası malum. Kiralık yılları ve kariyerinin bitişi anlamına gelen Championship yılları.

Wayne Routledge Tottenham'a dört yıl boyunca yaklaşık 12 milyon euroluk bir yük bindirirken Damien Comolli ve başta Glenn Hoddle soğuk su içmekten boğazları şişerken, bugün Walcott'un bonservisine 18 milyon pound değer biçiliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

fm 2007de bu adamı oynatıp 30 milyona manuya satmıştım. Alex fergusonda soğuk su içmişti.