24 Temmuz 2009 Cuma

Bad and Ugly Ep6

Güzel oyunu oynayanlarla taraftarlar arasında her daim bir bağ oluşmuştur. Hatta taraftarlar bu bağı yaklaştırmak için oyunculara "Çirkef, Çirkin, Deli, Playboy" gibisinden daha bir çok türetilecek lakaplar takılmıştır. Kimi bunu kabullenmiştir, kimi de kendine yedirememiştir. Örneğin, Alan Shearer. Kendisine "Su Aygırı" lakabı takıldığında taraftara küsmüş, ligin sonlarına yaklaşıldığında Şampiyonlar ligi ufukta gözüktüğünde taraftara Alan'ın kalbini kazanmak için Newcastle'ın kuzeyinde bulunan 39 metrelik "Kuzey kızı" heykeline Alan Shearer forması giydirmişti.

Ancak konu Alan Shearer olmadığı gibi, güzel de değil bölüm gereği. Çünkü Edmundo'dan bahsedeceğiz. Lakabı "The Animal" olan Edmundo'dan.

Edmundoyu 1998 Brezilya kadrosundan hatırlayacak olanlarınız vardır belki de. Pasarella tarzı ile Van Basten çevikliğini birleştirdiğimizde belki bir Edmundo eder, belki. Ama onun oyun karakterinden bahsetmez isek.

Uzun uzadıya yazmak değil niyetim. Edmundo, Palmeiras'da oynarken Sao Paolo maçında oyuna giren üç oyuncuyuda sakatlayarak maçı bitirmiştir. Üstelik sarı kart bile görmeden. Ha keza bu youncuları bilerek sakatlamasından dolayı taraftarlar ona "The Animal" lakabını takmıştır. Ama Edmundo bu lakaptan zerre gram üzüntü duymamış, psikolojisi bozuk travma belirtisi geçiren bir insan gibi yaşamını bir maymunla devam ettirmiştir.

Palmeiras'da oynarken takım arkadaşını tırnak makası ile yaralayan Edmundo, bu olaydan sonra Jet hızı ile Flamengoya transfer olmuştur. Flamengo'ya transfer olan Edmundo"The Animal" alkollü iken kaza geçirip üç kişinin ölümüne sebep olmuştur. Yani tüm bu yaptıkları bu bölüme girmek için yeterli.

Yazıyı sonlandırıken, Edmundo'nun Napoli'den kovulurken Santos'a kiralanması sırasında futbol kitaplarına geçecek kadar komik bir olay yaşanmıştır. Çünkü Edmundo bir bar kavgasında Barrigli ailesine mensup bir mafya babasının oğlunun kafasında votkayı kırıp Rio'ya ağzı yüzü dağılmış şekilde dönmüştü.

8 ay, 3 kişiyi kazada öldürdüğü için hapiste yattığını söylememiş olayım, bari .....

Not: Bu bölümün gelecek yazısı Duncan Ferguson olacak, sopaları hazırlayın.

0 yorum: