30 Temmuz 2009 Perşembe

Old Fashioned Football Shirt Company; Parma 1968

Dip-not; Seksenli yılların sonunda başlayıp doksanlara kadar süren, yönetim&yönetim anlayışı konusunda metamorfik hareketler geçiren Parma kentinin asil çocukları Ennio Tardini'de başarılı olamayınca malumunuz hiç hakketmedikleri yerlere geldiler. İşin bir de siyasi yani var. Hiç olmamış kabul edilen(!)

Bilmem dikkat ettiniz mi ancak, belli bir dönemin sağ görüşlü ülkelerindeki kulüplerin formaları bizim "Sünet çocuğu" diyebeileceğimiz "Maşallah" dövizi gibi formalar giymiştirler. Arjantin, İtalya, Almanya'nın bir çok kulübünün 65-75 arası formalarına baktığımızda bu dizaynı görebiliriz. Sağ görüşlü kulüplerin aşağıya inen çizgileri sağdan sola, sol görüşlü kulüplerinki ise tam tersi olmuştur. Hayır, bu bir tür şirket (Adidas, Puma) politikası değildir baştan söylemek lazım.

2007-2008 sezonunda mafya babası(Tonnado Family) Massimo Allegri'nin Parmayı kurtarmak için kendi cebinden 15 milyon Euro vermesi bir tezahür değildir nitekim. Mafya-Hükümet-İdeoloji üçgeninde Parma kentini solculara kaptırmak istemeyen Milliyetçi partisi Parma ligden düşünce kendine yeni bir rota belirlemiş ve bu rotayı belirlemek için Cagliari yolunu tutmuştur.

Massimo Allegriye de piyangodan Cagliari başkanlığı verilmiştir.

0 yorum: