13 Temmuz 2009 Pazartesi

Old Fashioned Football Shirt Company; Torino 1962

İtalyan futbol kültürüne ziyadesiyle aşina değilim. Ancak çeşitli ineraktif ortamlarda okuduklarımızla ortaya ilginç anektod ve veriler ortaya çıkıyor. Blogun bu bölümü için hazır bu formayı gösterime sokacakken hazırdaki anektodlardan birini yazaduralım.

Juventus kulübünün Torino kulübü üzerinde inanılmaz bir monarşisi vardı. Örneğin 1960 yılında Avrupa Fuar kupası mücadelesi için Fransaya gitmek isteyen Torino kulübünün otobüsünün havalandırmasına kültür mantarı tozu yerleştirerek oyuncuları hastanelik eden Bonnazoli(Turin Ace) mafyasının lideri Salvatore Moggi aynı zamanda hem Fiat'ın büyük hissedarı hemde Juve kulübünün stadyum hasılatının haraççısıydı(%35) o dönem.

Tüm bunları yazadururken bu formayla, Salvatore Moggi'nin ne alakası var diye sorabiliriz. Torino'nun 1962 yılında iç sahada giydiği bu formayı Juveli oyuncular 1961 sezonunda üçüncü forma olarak kullanıyordu. Bu olay Juventus tarafının Torinoya bir çeşit eziyet etme isteğinin bir ürünü müdür, yahut Bonnazoli ailesinin Torinoya verdiği bir ceza mıdır bunu bilemeiyoruz. Çünkü kayıtlarda yok.

Ama siz yine de tuttuğunuz takımın bu seneki formasının ezeli rakipninizin geçen seneki forması olduğunu bir düşününüz; bir yandanda Torinodaki bu ezeli rekabetin gücünü.

0 yorum: