8 Temmuz 2009 Çarşamba

Hall of Shame Ep4

Ali Dia. Bu arkadaşı yazmak bugüne nasip oldu. Çok ama çok garip ve bir o kadar komik bir futbol kariyeri vardır bu arkadaşın.

Öncelikle bu kişinin oynadığı futbol ile ilgili tek bir referans bir isim vereceğim: Ali Lukunku. Evet, sanırım biraz aydınlandık. Geçelim.

Ali Dia'nın transferi Southampton menajeri Souness'in tıpkı menajerlik oyunlarındaki gibi Southampton forveti olan Weah'a yanında mevkidaş olarak kimi istersin sorusu ile başlar. Weah : Benim Dijonda oynayan kuzenim var, yıllardır orada burada kiralık oynar. İsterseniz onu alalım gibisinden anlatınca Ali Dia'nın Southampton'a transferi hız alır. Ancak hikaye burada başlıyor.

Ali Dia ve bonservisinin sahip olduğu Dijon kulübü Southamton'a 2.2 milyon'a evet derken Ali Dia bu transferin ardından ülkesine yani Dakara bir köy düğününe gider. Ancak her ne olduysa bu düğünde silahlı çatışma yaşanır ve olayların içerisinde Ali Dia'nın adı geçer. Bunun üzerine Ali Dia'nın İngilterede futbol oynayabilmesi için geçerli olan çalışma izni iptal olur. Bonservis parasını kaptıran Southampton kulübü Ali Dia'yı İngiltereye turist vizesi ile getirir. Planları Ali Dia'nın elinde ayrıca bulunan Fransız pasaportunu iptal etmek ve yaşını 21'e düşürerek İngiliz hükümetine sığınma talep etmesini sağlamaktır.

Plan çok iyi işlemiştir. Ali Dia Southampton kulübüne yaklaşık 4 milyon pound masrafla transfer olmuştur.

Ligler başladığında ise Ali Dia Southampton kulübünde sadece 32 dakika görev almıştır. Ve dört ma sonra bonservisi karşılıklı feshedilmiştir. Ama hikaye burada da bitmemiştir.

Ülkesine dönen Ali Dia ayrıyeten sahip olduğu Fransız vatandaşlığından çıkarıldığı için Senegal'de havalanına girer girmez tutuklanıp asker kaçağı olduğu tespit edilmiş ve sekiz aylık zorunlu askerlik yapmıştır.

Ve birkaç yıl sonra Adaya dönüp tekrardan futbol hayatına devam etmek isteyen ancak başarısız olan Dia, en sonunda soğuk su işinde iyi para var deyip damacana işine girmiş olmalı.

1 yorum:

hayhay dedi ki...

İnternette görüntülerinin olması lazım, özellikle leeds maçından enstantaneler koltuktan düşürebilir cinsten.

http://www.youtube.com/watch?v=hBORkZC-CQI