30 Mayıs 2009 Cumartesi

Kupa 7'li

Bugüne değin herhangi bir takım kadrosunda yıldız iki-üç isim barındırsa, basın organları ya da kamuoyu "Rüya takım" plesenk'ini yapıştırır dimağlara. Bugün'ün Barcelona'sı buna en iyi örnektir. Kabul, futbol ve mazisi çok çabucak tüketilen bir meta olunca haklılık payı var bu damganın, Rüya takım olmanın.

Esasında Efsanevi maçlar etiketi yazısı olarak yazacağım E.Frankfurt-R Madrid maçını, görüntüleri tekrardan izleyince değiştirmek istedim. Aslında bu maçtan daha önemli bir durum var: Madrid'in Kupa Yedilisi. Popülist davranmak istemem ancak görüntülerini gördüğümüz şunca tarihteki maçların üzerine konuşacak olsak işte o "Rüya Takım" kalıbına uyan tek takımdır gözümde o dönemim Madrid takımı.

Bahsedilen maç Şampiyon Klüpler Kupası maçı. Frankfurt 1-0 öne geçiyor. Bunun üzerine Hampton parktaki seyirciler(130 bin kişi) tam tamına 6 Madrid golünü üst üste görüyor. Ve maç 7-3 bitiyor. Skor değil bizim avuntumuz gayet tabii, oynanan futbolun güzelliği. Madrid Catenaccio taktiğinin asılı kalmış gölgesinde oynadığı beksiz orta saha taktiğinin en iyi meyvesini topluyordu zira o dönem, yıldızları Di Stefano ve Puskas ile.

Bu arada Hampton Park tribünlerine dikkat derim ve köşeye çekilirim.

0 yorum: