18 Mayıs 2009 Pazartesi

Doğan Babacan

Doğan Babacan kimdir, nedir pek bilinmez. Bu gayet doğal ve aynı zamanda yadırganmaması gereken bir durum. Ancak televizyonda şu an yorumcu olan hakem eskisilerinin kendilerini "Turkish top-marks" hakemi olarak lanse etmesi bilakis yadırganabilir.

Doğan babacan bu yadırgama mekanizmasını işleten kişidir çünkü. Kabul, gönül isterdi ki daha çok hakemimiz daha çok uluslar arası müsabakalarda rol ve görev alsın. Ancak bu şuan ki işleyiş içerisinde mümkün görünmüyor.

Doğan Babacan'ın bu satırlarda yer almasının sebebi çok iyi bir hakem olması değil dünya kupalarında kırmızı kartı gösteren ilk hakem olmasıdır. 1970 Meksika'dan sonra uygulamaya geçilen kart sisteminden sonra 1973 yılındaki Almanya-Şili maçında Şilili oyuncu Carlos Caszely'e (Fotoğrafdaki) kırmızı kart göstermiştir.

Bu arada kendisinin hasbe has Beşiktaşlı olması nedeni ile derbi maçlarında özellikle Galatasaray'a karşı Beşiktaş lehine olmadık yerde olmadık kararlar verdiği söylenir durur. Gerçekliğini materyal eksikliği nedeni ile doğrulamak mümkün değil.

0 yorum: