10 Aralık 2009 Perşembe

Nicknames; Cemil Usta

Adnan Menderes o yolu yapmasaydı Sebat Gençlik'in oyuncuları Trabzona değil de Samsun'a akardı diye bir laf vardır Trabzonsporlu değerli abilerimizin. Trabzon coğrafyasını bilmem ama Cemil Usta'nın doğuştan Trabzonsporlu doğduğuna dair şahitlik için kuyrukta beklerim. Nitekim kendisi sırf kuyrukta beklememek için stadyuma gitmemiştir, ölümünden önce.

Alsaydın ya Dozer Cemil kendine bir kombine stadın en güzel yerinden desek Trabzonlu arkadaşlar kızar bilirim, totemleri vardır; her maçı farklı yerlerden izlemek gibi. Endüstriyel futbol bu ya, totem kaldırmıyor. O cevval ellere kan pompalayan kalbin heyecanını kaldıramadığı günden beri aramızda yok Dozer Cemil.

Cemil Usta ismi, maç sonunda oyuncuların ciğer tava yemek için seçtikleri bir isim artık. Velakin bizim aklımız Liverpool'u pişiren Cemil Usta'da. Tıpkı ayakları ters ters Trabzon'a giden İstanbul takımlarının Dozer Cemil'e duyduğu saygı gibi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Liverpool maçında Avni Aker'e çıktığında Liverpool'lu oyuncuların sahaya bakıp gülüştüklerini görünce "hadi uşaklar gösterelim şu bilmem ne ettiğimin ingilizlerine" diyen adamdır dozer cemil.

Clemence ile birlikte tüm Avrupayı ve basını ters köşeye yatıran adamdır dozer cemil.

Saltanata karşı dik duruşun kaptanıydı. Ben Trabzonspor'un kaptanıyım derken takımına vefayı iliklerine kadar hissedendi. Tüm bu vefa örneğine rağmen vefasızlıklara karşı cevabı öldüğünde cebinde bulunan 5 milyon ile verendi.

Şu günlerde Trabzonspor'un kaptanlığını çocuk oyuncağı haline getirenlere, Trabzonspor'un kaptanlığının sadece pazuband ile sahaya çıkmaktan ibaret olmadığını idrak edemeyenlere nispeten iyi bir hatırlatmaydı.

Çok teşekkürler.