16 Aralık 2009 Çarşamba

Football Quotes #39

"Allessandro(Altobelli) gol sonrası tribünlere o kadar hızlı gitti ki, elimizde sprinter forvet olduğu kanısına vardım." Dino Zoff

Dino Zoff, o dönem ağır ve yavaş olduğu gerekçesi ile çok eleştirilen İtalyan forveti Alessandro Altobelli'ye transfer olduğu ilk günlerde arka çıkmıştı. Çünkü Altobelli iki sezon önceki Inter-Juventus maçı sonrası Juventus taraftarına "korkak mafya köpekleri" demiş ve o dönem Torino'da Papa'dan sonra sivil'de ıssız bir köşede karşılaşma isteği bulunan Juve taraftarlarının hayallerini süslemişti.

Futbol tezatıdır, yine aynı Altobelli bir sürü tantanadan sonra Milano'dan Torino yolu tutat. Ancak futbol olarak varlık gösteremez. O kadar kötüdür ki, 12 maçta hiç gol atmadığı gibi maçların hepsini aşırı kilo ve yavaşlığı sebebi ile 90 dakika tamamlayamaz.

İşte tam bu noktada, yani bu demecin oluştuğu maç olan Juventus-Atalanta maçında Juve 2-0 önde iken Atalanta kalecisi korner sırasında sakatlanır ama Altobelli kaleden uzaklaşan topa koşar ve yaklaşık 30 metreden golü atar. Ve yine aynı hassayitle(!) gol sonrası tribünlere hiç olmadığı bir hızla koşarak golü kutlar.

Altobelli bu demeç sonrası bavulunu alıp Torino'dan kaçar. Zoff ise devre arasında Roma'ya hava almaya gitmişken, Lazio'ya teknik direktör olur.

Futbol tezatı kaldırmaz, ama intikamı hoş görür. Ertesi sene Altobelli Brescia forması altında biri kupa, ikisi lig maçı olmak üzere Lazio'ya tam 5 gol atar. Ha keza, şunu da söyleyelim, Altobelli o sene toplamda 6 gol atmıştır.

Ama bu gol sonraları tribünlere yine aynı hızla koşmuş mudur, araştırmakta fayda var.

0 yorum: