29 Aralık 2009 Salı

Football Quotes #40

"...İnanın bana, İngiltere'de futbol ligleri beş yıl üst üste yazın oynansa daha kaliteli defans adamları yetişir. Aslında bu teklif değil, makul olanı."

Sir Alf Ramsey

Alf Ramsey'in Birmingham'daki kariyeri defansın Everton'a iki adet kendi kalesine gol, ve bir adet penaltı hediyesi sayesinde 6-1'lik maçı ile bitmiştir. Daha doğrusu hiçbir güç onu Birmingham şehrinden alacak kadar muktedir olmamıştır; kendisi bu yolu seçmiştir. Ancak giderken Birmingham takımının defansına ve dolayısı ile İngiltere'de top koşturan defans oyunculara tabir-i caizse giderini yapmış, bir daha da futbola bulaşmamıştır.

İngiltere liginde oynayan defans oyuncuları bugün çok tartışılmaz ama hemen kıta sahanlığında Rotterdam'da dönemin en iyi futbol düzeni olan Total Futbol doğduğunda defans oyuncularının futbol sahalarında neler yapabileceklerini görüp kendilerine çeki düzen vermişler midir bilemiyorum.

Ancak bugüne değin, ne zaman İngiltere'de defans oyuncularının tabiri caizse "odunluğu" tartışılsa eski defans oyuncuları Ada'daki yağış rejimini öne sürer, bunu bir çeşit futbol kültüründen geldiğini sanmazlardı. Oysa ki, Amsterdam'da da aynı yağış rejimi vardı, Rotterdam'da da.

Tüm vaktini Catenaccio hakkında olumsuz eleştiri yağdırmakla meşgul olan İngiliz Futbol ulemaları o yaz Dünya Kupasında karşılarında İtalya ve defansını bulunca şunu diyecekti;

"İtalyan Hükümeti Toscana'ya ne zaman yağmur bombası atar o zaman eşitleniriz. Bu defans oyuncuları ile İngiltere'nin İtalya'yı yenmesi çok güç."

0 yorum: