16 Aralık 2009 Çarşamba

Hall of Shame Ep10

Jean-Michel Ferri senesini bilmiyorum ama (Muhtemelen 97 ya da 98) İstanbulspor'a kendisi gibi Ermeni asıllı olan ve bu ülke futboluna büyük katkıları olan Vahe Aslanata sayesinde sessiz sedasız gelmiş, her nasıl olduysa Houllier'in dikkatini çekip yine aynı şekilde sessiz sedasız Merseyside'a gitmişti.

Transer ücreti net değildir ama yaklaşık olarak alacakları ile 4.5 milyon pound olan Ferri, Liverpool kariyeri sadece üç FA kupası maçından ibarettir.

Jean-Michel Ferri'nin blogun bu serisi için muazzam bir örnek olduğunu bilmekle birlikte, herhangi bir mecrada fotoğrafı olmadığı için bekletiyordum. İki gün evvel bana Ferri'nin fotoğrafını bulabileceğini düşündüğüm, arşivi ve futbol bilgisi harikulade olan, Guardian ve Epltalk gibi sitelerde yazıları bulunan Paul Hayward adlı spor yazarına değerli arşivinden Jean-Michel Ferri hakkında varsa bilgi ve fotoğraf yollamasını rica ettim. Liverpool tarihi hakkında engin bilgisi olan bu kişinin cevabı(*) Jean-Michel Ferri'nin bu seride bulunmayı hakettiğini bir kez daha gösterdi.

(*) Who?

5 yorum:

ezeriko dedi ki...

28/11/1998 tarihli haber. Milliyet'in arşivinden.

http://img341.imageshack.us/img341/9014/aaajeanmichelferrimllye.png

turhanatakan dedi ki...

http://thm-a02.yimg.com/image/bb8ebac766f77998

Shareef dedi ki...

Bir kaç yerde bende rastladım, the telegraph'ta sanıyorum Liverpool'un son 10 yılda en berbat 10 transferi diye bişeydi :) 1. sırada Nunez var ama..

S.B dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar. Nette ayrıca Nantes dönemine dair bilgilerde buldum. Dileyen arkadaşlara dökümanları yollayabilirim.

Kendinize iyi bakın.

Adsız dedi ki...

Sonuç bölümü müthiş olmuş şu kısacık yazının. Kahkahayı koyverdim. Eline sağlık Melik.