3 Aralık 2009 Perşembe

Cenabet Adamlar Atlası Ep16

Sebastian Deisler henüz 17 yaşında iken oynadığı Borussia Mönchengladbach kulübünde müthiş bir intiba bırakan bir oyuncu iken o dönemki Dünya kupasına bile alınabileceği gündeme gelmişti. Nitekim kadroya alınmamıştı ancak Lotther Mattahus ve Beckenbauer'den "bu çocuk adam olur" selamını aldıktan sonra yakın zamana kadar ilgi ile takip ettiğimiz bir oyuncu olmuştu.

Açık konuşmak gerekirse o dönem Alman futbolunun ziyadesiyle sıkıcı ve ilgiden uzak devam ettiğini bildiğimiz halde, Deisler'i başta Juve ve Bayern Münich, Hertha Berlin ile Deisler'i transfer etmek için sıkı bir yarışa girdiğinde performansı oldukça üst düzeydeydi.

Alman futbolu bir pozisyon anlayışı itibariyle biraz gariptir. Sağ bek orjinli bir oyuncunun bırakın sağ açık, ön libero ya da orta saha oynaması Batı Almanya milli takımından beri görülmemiştir. İşte tam bu noktada Sebastian Deisler çocukluğunda futbolculuğa sol açık (!) başlamanın ekmeğini geleceği için yediğinde, orta sahanın bir çok mevkisinde oynamanın tadını çıkarırken Alman oyuncu öğütücü fabrikası Bayern'e geldiğinde ciddi bir sakatlık geçirir.

İlk başta 6 aylık bir sakatlık gibi gözükürken, Deisler'in psikolojik olarak da çökmesi sonucu çok uzun bir süreye yayılır. Nitekim müzminliği bir yıl süren Deisler'e bir de göz tansiyonu ve karaciğerinde leke teşhisi konunca Deisler'in psikolojik çöküşü buhran halini alır ve ciddi depresif bir versiyon hale gelir.

Nitekim Bayern kulübü, oyuncunun milli takım adına gelecek için vaâtı ve potansiyeli olmasına karşın sözleşmesini dondurmaz ama durdurur. Transfer kayıtlarının son günü oyuncu bildirimi dilekçesine adı da işlenmez Desler'in. Hoş Sebastian Deisler de böyle istemiştir. Çünkü futbolu henüz kariyerinin ortasında iken bırakır. Alman futbolu kala kala Sebastian Kehl'e kalır.

8 yorum:

Schumy dedi ki...

Kendisiyle aynı dönemde Gladbach'da top koşturan ve 1999'da Gladbach'ın küme düşmesiyle Deisler'le beraber o kulüpten ayrılan bir diğer oyuncu da bilin kim ?

S.B dedi ki...

Schumy vallahi bilemeyeceğim ama sanırım Enke o yıl ayrılmıştı Gladbachtan?

Dur biraz araştırayım en iyisi.

Schumy dedi ki...

Evet Enke. Onun da Deisler gibi psikolojik sorunlar yaşaması da büyük tesadüf...

S.B dedi ki...

Evet, bence de bir tesadüf gibi duruyor.

Adem dedi ki...

İki kişinin yaşadığı tesadüf değildir???

Sakin olun. Bugün perşembe.


Adem

meinkissen dedi ki...

Deisler'in Berlin'den gelen bi sakatligi vardi. Orada düzenli araliklarla sIk sIk sakatlaniyordu.

Bu bi yana. Blogunuzla Flying Dutchman'a verdiginiz yorumlarla tanismis oldum. Görsel ve icerik olarak cok begendigimi söylemezsem rahat edemiycem.

Basarilar.
meinkissen

S.B dedi ki...

Ademciğim pek anlayamadım ama yanılmıyorsam Kurtlar Vadisine bir selam verme durumu var. İşim olmaz KV ile, ayrıca bizimHüseyin'in kulağını bir çeksen diyorum. Yazı yollamıyor :)

Meinkissen, kusura bakmayın isminizi bilmiyorum ancak Flying Dutchman gibi özgün bir blog'a yine aynı tutarlılıkta yolladığınız özgün yazılarınız nedeni ile tebrik etmek istiyorum. İlginiz ve övgünüz için teşekkürler ayrıca.

Kendinize iyi bakın.

Jordi Metal dedi ki...

Bir dönem çok beğendiğim bir oyuncuydu. Acaba kitabın Türkçesi çıkmaz mı?!?!