16 Haziran 2009 Salı

Legend: Paolo Rossi

Kariyerinde belki de en büyük yanlışı Toskana'da doğarak yaptı der Dino Zoff, Paolo Rossi için.

Paolo Rossi'nin kaderini çizen mafya ve mafya oluşumu her ne kadar onun kariyerinde etkili oldu ise, 1982 Dünya Kupası Rossi için bir mihenk taşıdır. Kupa töreninden sonra İtalyan gazetecinin ona sorduğu Juventus'a gidecek misin? sorusuna Bilmiyorum, buna başkaları karar verir dediği zaman İtalya Başbakanı Prato mafyası ile masada görüşmüş ve bonservisini Juventus'a vermiştir.

Yani oyuncunun Vicenza'da olmayan kontratı Prato mafyasının elinde idi. Nitekim Vicenzada oynarken A.C Milan'a gitmek isteyen Rossi'yi bir köle gibi kullanan mafya oluşumu onu tabiri caizse tehdit etmek için Perugia'ya yollamıştı. Paolo bunu içine sindiremese de Perugia'yı ligde tutan Rossiyi dünya kupasına yollamak istemeyen Pratolular, Rossi'nin babam dediği Enzo Brazot'un yoğun baskısı üzerine milli takıma çağrılmış ve Dünya Kupasını İtalya'ya getiren golleri atmıştır. Kupada 6 gol atan Rossi bugün hala kırılamayan rekorun sahibidir.

Juventus'da onadıktan sonra her zaman sevdiği A.C Milan'da oynayan Rossi, İtalya Hükümetinin devrilmesinden sonra tekrar Mafyanın eline düşmüş ve Milandan ayrılmak zorunda kalmıştır.

Verona'da oynadığı 87 sezonunda attığı golden sonra formasının altına giydiği A.C Milan formasını taraftara gösterince bu hareketi onun kariyerinin sona ermesi anlamına geliyordu.

0 yorum: