3 Haziran 2009 Çarşamba

Chic Charnley- The Football's Hard Men

Gönül isterdi ki, onun adını bloğun Bad and Ugly bölümünde yad edelim. Ancak ne var ki, kendisi has be has Gattuso'nun İskoçya dolaylarındaki şubesi ve onun az biraz daha iyi olanı. Şaka yok, Chic Charnley kötü bir oyuncu değildi. Ama bunca yılda değiştirdiği 14 klübün taraftarı onun hakkında ne kötü ne de iyi düşünüyordur zannımca.

Biraz popülist yaklaşıp şöyle düşünelim. Misal, Sabri (Gs'li oyuncu) her ne kadar iyi niyetli yahut çalışkan olsun, sürekli bir gediği vardır taraftarın gözünde. Halbuki, bu gedik Sabri'nin psikolojik nedenlerinden kaynaklanır. Ani öfke kontrolü, disiplinize, kontrol mekanizması gibi faktörleri Sabri'nin tek hareketinde yakıp attığını görürken sene sonunda kulüp yada mercileri bu oyuncuyu bir türlü göndermeye yanaşmaz. Yeni sezon başlar yine aynı hareketler...

Basit bir kısır döngüdür anlayacağınız. Hoş , kısır döngünün basiti olmaz değil.

İşte bu noktada anlatmaya çalışacağımız şey, Chic Charley'in her ne kadar mevkisindeki varyetalardan daha iyi bir oyuncu olduğu halde, sezon sonu ön kapıdan değil de arka kapıdan sıvışan topçu profili çizmesinin tek bir nedeni var. İskoçya profesyonel liglerindeki kırmızı kart rekoru kendisindedir.Sayısını da verelim tam olsun: 33

Rivayet o dur ki 1997 yılında Hibernian yardımcı antrenörü Tony Mowbray ona, maçlarda sakinleştirmesi için hediye olarak kedi alır. Ancak yine kırmızı kart yediği maç sonrası evine giden Charnley sinirden kediyi degaj yapınca Alex Mcleish durumu anlar ve onu Clydebank'a postalar kiralık olarak.

Resmi kayıtlarda 1998 sezonunda sadece bir maç oynadı gözüken Chic Charnley'in her nasıl olduysa yine aynı sezonda 3 kırmızı kartı gözükür. İflah olmaz adammış Chic. Kendisini başarısından dolayı kutluyorum.


0 yorum: