4 Haziran 2009 Perşembe

Cenabet Adamlar Atlası Ep6

Futbol hakkında rahmetli Aziz Nesin'in bile aklına gelemeyecek o kadar sarkastik, trajikomik hikayeler var ki, anlat anlat bitmez. Hoş, bu bloğun işine yarıyor ya.

Hikayeyi anlatmadan önce uzun zaman önce Flying Dutchman bloğunda anlatılan hikayeyi de okumakta faide var. Bu hikaye de buna benzer bir hikaye.

Tüm yaşanacaklar Endonezya-Tayland Asya şampiyonası çeyrek final maçı öncesi kendini Vietnam ordusu üst düzey yetkilisi olarak tanıtan birinin iki takımın federasyonlarına yaptığı tehdit telefonlarına dayanıyor. Telefona göre hangi takım çeyrek finalde Vietanam ile karşılaşacak olursa en az üç oyuncusunun öldüreleceği iddiasında bulunuyor. Ki bu maçın galibide Vietnam ile oynayacaktır.

Maç başlar. İki takımda olayın farkındadır ama uluslarına rezil olmamak için açıkcası" kaypak" davranmamaktadır. Maçın sonlarına-uzatma dakikalarında- doğru Mursyid Effendi her şey pahasına kendi kalesine gol atıp tabiri cazise Taylandlı oyuncuları ateşe atar. Üstelik bu golün görüntülerinden görüyoruz ki Taylandlı oyuncular böyle bir olayı fark ettiklerinde Endonezyalı oyuncuların kendi kalesine gol atmaması için rakip kaleyi savunuyorlardır.

Maç bitiminde olayın farkına varan Fifa golü atan Mursyid Effendi'ye futbolun ruhuna zarar verdiği gerekçesi ile ömür boyu müsabakalardan men cezası verir.

Ama olay şudur ki, bir yıl sonra Endonezya gazetelerine konuşan akli dengesi bozuk Burma'lı bir adam o telefonları şaka olsun diye ettiğini açıklar.

Bunun üzerine Mursyid Effendi soğuk su içer.

1 yorum:

seminoli? dedi ki...

bahtsızın önde gideniymiş :)))