7 Haziran 2009 Pazar

Bad and Ugly Ep3

Steve Ogrizovic. Kendisi esasında blogun hem Hall of shame bölümüne hem de Cenabet adamlar serisine dahi yazabilecekken biz onu bu bölüme monte ededuralım.

1975 yılında parlayan kariyeri ile "Sırbistan'ın kalesini 20 yıl idare eder bu adam" denilen Steve Ogrizovic, gayet tabii o dönemde patlayan Sırp milliyeçiliği ve çözümü henüz belli olmayan Yugoslavya sorunundan dolayı bir gece aniden İngiliz vatandaşı olmuştur. Hatta bir hafta sonrası Liverpool'a imza attığında deyimler bu sefer "İngiltere'nin 20 yıllık kalecisi hazır'a"dönüvermişti. Ancak Steve kariyerini o kadar kötü yönetti ki, beş yıl boyunca kaldığı Liverpool takımında sadece üç adet hazırlık maçında oynadı. Kariyerini düzeltmek için dağılan Yugoslavya ülkelerinden Sırbistan'a vatandaşlık için tekrar başvurduğunda Sırbistan ülkesi "vatan haini" damgasını onun yüzüne vurup, üstelik bir de ülkeye girişi yasakladılar. O, bunun üzerine üçüncü bir lig takımı ile anlaştı. Beş yıl sonra tekrardan Coventry City ile anlaşan Steve kariyerini yeniden canlandırma fırsatı bulacaktı. Ancak Premier lige yükselmek için oynanan play-off maçında akıllara zarar iki gol yiyince Coventry ona jübileye benzer biçimde teklif sundu ama o kabul etmedi. Bunun üzerine Coventry ona gel o zaman kaleci koçu ol dedi ve Steve kabul etti.

Tam iki yıl sonra uzak ülkelerde kaleci adaylarına bakan Steve, Kazakistan'da kaçırıldı. İngiliz Hükümeti bu olayla ilgilenmezken olayın faturası Coventry kulübüne mâl oldu. Coventry kulübü tam 1.5 milyon dolar fidye ücreti ile onu İngiltereye tekrar getirdi. Bu olaylar üzerine bir espiri yapmaz isek ayıp olur.

O döndükten sonra Coventry başkanı; "Bak Steve sana bunları yapma demiyorum, hobi olarak yine yaparsın" demiş olmalı.

0 yorum: