29 Eylül 2009 Salı

William 'Fatty' Foulke

İngiltere ligi maçlarını izlerken veyahut Playstation oynarken "Who ate all the pies?" pankartı gözümüze hep çarpmıştır. Bunun bir taraftar jargonu olduğu konusunda muhakkak tahmin yürütsek de olayın iç yüzünü dair bilgim(iz) pek yoktu.

Dawley doğumlu William Foulke bu olayın baş mümessilidir. Futboldan önce Kriket oynamaya başlayan Foulke diz kapağını sakatlaması sonucu futbola yatay geçiş yapınca ilk önce kaleci antrenörlüğü ve sonra kaleci olmuştur. Bu hazin kariyer geçişi içerisinde boyu ve kilosu ile dikkat çeken Foulke, Sheffield United kulübünde tam 314 maça çıkarak başka bir başarı sağlasa da onun asıl başarısı 1.93 boy, 164 kiloya rağmen bunca sene futbol oynamasıdır.

"Who ate all the pies?" sloganı ve daha sonrası pankartı William Foulke için(The Fatty) 100 yıl önce kendi taraftarları tarafından üretilmiş bir espri olarak gözükse dahi bugün orjinalliği ve nüktedanlığını koruyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hoşgeldiniz diyelim bu vesileyle. Lyon yazısı için sabrım tükendi haberin ola :)

S.B dedi ki...

Çağrı o yazı Perşembe yayında :)

M.T dedi ki...

@S.B
The Fatty ile ilgili benim de bir yazım olmuştu blogumda. Hatta okul projem için sunduğum yarışma programında ''Dünyanın gelmiş geçmiş en şişman kalecisi kaç kilodur'' diye bir tahmin sorusu da yönetlmiştim. Chelsea'de de oynamış zamanında. Hatta 1 kere bile olsa İngiltere milli takımının kalesini korumuşluğu da vardır. Daha çok mahalle maçlarında koşamadığı için kaleye geçirilen toraman zengin çocuğu tipi varmış kendisinde :)''Who ate all the pies'' pankartına ben de bir anlam verememiştim .Aydınlattığın için teşekkürler.