10 Kasım 2009 Salı

Cenabet Adamlar Atlası Ep15

Mâlumunuz, Tuncay Şanlı Stoke City takımının son maçında sahada çok az süreyi terlemeden terk eyleyince ulusal basın olayı "Milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde yapılan hain olay" kisvesi altında sununca ister istemez komik bir durum oluşuyor. Ada futbolunu yakından takip edenler Premier ligin son birkaç yılında böyle bir olayın muadillerinin çokluğunu sezebilir, ve anlayışla karşılayabilir nitekim.

Olay, Tony Pulis'in gazetelerde söylendiği gibi Tuncay'a "küfreder" gibi yaklaşımından değil, sistemin değişmezliğini koruma isteğinden cereyan etmiş gibi gözükse de, ben size buna benzer bir olaydan bahsedeceğim.

Jean Pierre Papin, 1995 yılında Bayern Münih'in Gladbach ile oynadığı maçta aynen Tuncay'ın durumuna benzer bir olay yaşamış ve sahada 1 dakika 32 saniye kalmıştır.

Bir yanda efsanevi oyuncu Papin, bir yerde Tuncay.

Her ikisinin de maç sonu teknik direktör'ün yanına gidip "Anası, babası hariç dedin mi?" diye olaya yaklaştıkların sanmıyorum.

Ya biz kafamızda büyütüyoruz, ya da kendimize meşgale bulmak için yanıp tutuşuyoruz.

2 yorum:

koala dedi ki...

Süper gereksiz büyütülmüş bir hadisedir. Dünyada bu kadar kısa süren tek futbolcu Tuncay değil. Tuncay'ın bir an önce Fenerbahçe'ye gelmesi isteniyor, Tuncay da 21 günlük askerlik için kasıyor.

Olay bundan ibarettir. Tuncay, Maradona değildir 10 saniyede de alınabilir.

Arkhe dedi ki...

Medya manşetlerini kafaya takmaya bile gerek yok ama o tercih bence de hatalı bir teknik direktör kararıdır. Tuncay da buna haklı ve sınırı aşmayan bir tepki vermiştir.